Skip to content

Rulleskimølle for skøyting klar til bruk

Vi har nå satt kronen på verket ved anskaffelsen av en rulleskimølle for skøyting. Arenaen fremstår nå komplett med alle de fasiliteter som det er behov for. Et meget bra løypenett, skytebane med 31 blinker, arenahus med spinningssal, klubblokaler, garderober og sanitæranlegg, fullt utstyrt kjøkken og overnattingsdel med 44 sengeplasser.

Mølla er levert av det lokale selskapet Normill AS på Ålgård, under ledelse av tidligere skiskytter Markus Ims Skårland. Vi er meget godt fornøyd med å kunne støtte en lokal leverandør som er oppstartsfasen, og regner med at lokal tilstedeværelse vil ha betydning for den service og oppfølgning vi får. Vi har avtalt at Normill AS vil kunne bruke vår mølle til demonstrasjon for potensielle kunder.

Det finnes ikke andre tilsvarende møller i vårt distrikt. Marte Olsbu Røiseland har en tilsvarende mølle fra Normill AS på hytta si i Sirdal, og på Tonstad er det en svenskprodusert mølle. Mølla kan kjøres med en stigning opp til 25%, og med en max hastighet på 30 km/t. Det er to betjeningspanel, ett på gulvet bak mølla for trener/instruktør, og ett på selve mølla for eventuell betjening av utøver. Mølla kan brukes til både skøyting og klassisk. Møllerommet er videre utstyrt med en TV-monitor på 65 tommer og et kamera som filmer fra siden. I tillegg vil det bli montert et stort speil på kortveggen i front.

Det vil ikke være anledning å bruke eget utstyr på mølla. Vi anskaffer nå 15 par Swix staver, fra 140 cm og hver 2,5 cm opp tom 175 cm. Disse stavene vil bli påsatt egne pigger som er laget for bruk på møller. I tillegg vil vi få på plass egne rulleski som blir gitt oss av IDT, både skøyting og klassisk. Det er montert sikkerhetssele med forankring i taket som skal brukes av alle.  Av sikkerhetsmessige hensyn, skal det skal alltid være minst to personer til stede under bruk av mølla.

Mølla vil være åpen for bruk for alle, ikke bare medlemmer av eierklubbene. Det være seg aktive utøvere, aktive mosjonister eller andre som ønsker å forbedre teknikken sin i klassisk eller skøyting. Mølla er velegnet både til teknikktrening og til intervalltrening. Vi arbeider nå med å få på plass et bookingsystem som det vil være mulig å gå inn på via link på vår hjemmeside. Frem til dette er opp og går, kan henvendelser om booking av treningstid gjøres til:

Bjørn Folkvord på mob 95261094 eller mail: post@sandnesarena.no

Priser for bruk av mølla:

Utøvere fra eierklubbene:   kr 200,-/time (stiller selv med trener/instruktør/medhjelper)

Utøvere fra andre klubber: kr 300,-/time (stiller selv med trener/instruktør/medhjelper)

Øvrige:                                    kr 800,-/time (inkludert instruktør/medhjelper)

Back To Top