Skip to content

En fantastisk vinter

Værgudene  har vært på vår side denne vinteren. Riktignok kunne vi tenkt oss noe mer snø, men den langvarige kuldeperioden vi er inne i nå har gjort det mulig å få til gode skiforhold i anlegget selv om snølaget er tynt. Det ser ut for at vi til sammen kan få nærmere en måned med skiløyper, og det er vi ikke utskjemt med fra tidligere år. Det har vært mange magiske stemninger slik bilde viser et eksempel på.

Vi har ikke prioritert å anskaffe nytt prepareringsutstyr, men har tilgang til mer enkle og improviserte løsninger som hittil  har gjort nytten. For at løypene skal få satt seg best mulig, har vi forsøkt å preparere løypene på sen kveldstid. Det har vist seg å være vanskelig å få satt gode klassiske spor på grunn av lite snø, men i deler av løypenettet er det likevel relativt bra spor. Forholdene for skøyting må sies å være meget bra. Det begynner riktignok å bli relativt hardpakket snø, og vi forsøker nå å finne løsninger som gjør at vi klarer å rive opp litt løs snø fra den harde overflaten. 

Det er meget gledelig å se at så mange benytter seg av de gode forholdene. Parkeringsplassen er til tide overfylt, og det er stor aktivitet i løypene fra morgen til lyset slukker kl 22:00. Det er skiløpere i alle aldre, og alle ferdighetsnivå. For å unngå at det oppstår farlige situasjoner, er det ønskelig at alle følger løyperetningen. Hvis du ser baksiden av løypeskiltene – så går du feil vei !!

Videre så ber vi folk om å følge henstillingen om ikke å gå til fots eller ake i løypene, da dette både er en sikkerhetsrisiko og er ødeleggende for skiforholdene. Motorisert ferdsel er selvfølgelig forbudt.

God tur og trening !!

 

Back To Top